Itaalia kalamari pälvis Kremli erandi

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaaviar ehk soolatud kalamari
Kaaviar ehk soolatud kalamari Foto: SCANPIX

Vladimir Putin pani Euroopa toidukraami küll keelu alla, kuid kuskilt läheb siiski piir. Kalamarja juurest.

Nii ongi suur Itaalia tuurafarm Agroittica Lombarda SpA saavutanud lühikese ajaga olukorra, kus Venemaa on nende kraami olulisim sihtpunkt.

Asjal on aga konks juures. «Me pidime konservi peale Vene brändinime panema. Ja «Made in Italy» jätame sildile kirjutamata,» selgitas Agroittica tegevdirektor Lelio Mondella Bloomberg Businessi reporterile.

«Rikkad ja mõjuvõimsad venelased ilma kalamarjata hakkama ei saa, seega tuli teha erand,» avas Mondella saladuse tagamaad.

Peale Venemaa on firma jaoks tähtsad turud esimese klassi lendajad, restoranid ja miljonärid. Hinnakirja kroonib 1,8 kilogrammi kaaluv karp Beluga kaaviari hinnaga 14 000 eurot.

Mondella meenutab uhkusega, kuidas tuttav venelane talle Sardiinia lähistel jahi pardal «suurepärast Vene kalamarja» pakkus. Mondella mekkis, haaras karbi ja piilus põhja alla. Koodi järgi oli tegemist ta oma kaubaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles