Groznõi parlamendihoonet rünnanud mehed saabusid kohale taksoga

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naised puhastavad parlamendihoone ümbrust Groznõis.
Naised puhastavad parlamendihoone ümbrust Groznõis. Foto: SCANPIX

Tšetšeenias Groznõis parlamendihoonet rünnanud mehed saabusid sündmuskohale taksoga, kirjutab Kommersant viitega uurimiskomitee allikatele.

Ajalehe andmetel võtsid kaitsevärvi riideid kandnud relvastatud mehed takso ja ütlesid selle juhile, et nad on ühe rahvasaadiku ihukaitsjad ning on hilinemas parlamendi istungile, millest saadik osa võtab.

Eile kell 8.40 peatuski kõnealune Žiguli parlamendikompleksi juures asuval parkimisplatsil. Ekstremistid palusid juhil mõni mitut oodata. Kui väravad avanesid, et lasta sisse saadikute sõiduautosid, hüppasid terroristid taksost välja ja jooksid autode järel parlamendihoone territooriumile.

Nad lasid maha ühe miilitsatöötaja ja haavasid teist ning jooksid hoone juurde, kus pidid kohtuma rahvasaadikud, kuid põrkasid kokku turvameestega.

Siin läksid ründajate teed lahku – kaks jooksid parlamendi peahoone suunas ja üks lasi end kaaslaste katmiseks õhku. Selle plahvatuse ajal said surma ka üks miilitsatöötaja ja parlamendi majandusjuhataja.

Terroristid ei pääsenud esimesest korrusest kõrgemale, kuna neid takistasid sündmuskohale saabunud Tšetšeenia siseministeeriumi eriüksuse Terek võitlejad. Mässulised avasid tule ja seejärel lasid end õhku.

Terroristide hävitamise operatsiooni juhtis president Ramzan Kadõrov. Meeste isikuid pole veel kindlaks tehtud.

Intsidendis sai surma kokku kuus inimest, haavatuid oli 17.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles