Pildid: Hiina Tianjini laohoone plahvatuses hukkus vähemalt 17 inimest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiina kirdeosas Tianjinis leidis aset laohoone plahvatus, milles hukkus vähemalt 17 inimest ja umbes 400 sai vigastada.  

Hiina meedia teatel hoiti plahvatanud hoones, mis asub sadama tööstuspiirkonnas, ohtlikke kemikaale, edastab BBC.

Sotsiaalmeediasse jõudnud videod ja fotod näitasid taevasse tõusvaid võimsaid leeke, hävinenud hooneid ja autosid ning kannatada saanud inimesi.

Tianjini haiglate teatel vajasid sajad inimesed suuremate ja väiksemate vigastuste tõttu abi ning sündmuspaigas abistavad kümned parameedikute üksused.

Enamikul vigastada saanutel oli klaasikildudest ja lennanud kividest lõikehaavu ja muid vigastusi.

Hiina president Xi Jinping nõudis päästetöötajatelt tulekahju kiiret kustutamist ning vigastatute aitamist.

Hiina riikliku ringhäälingu andmetel toimus poole minuti jooksul kaks plahvatust  ja laohoone süttis. Hiljem oli veel plahvatusi kuulda.

Politsei teatel kuulub ohtlike ainetega laohoone firmale Ruihai Logistics ja selle juhid kuulatakse juhtunuga seoses üle.

Esimene plahvatus leidis aset eile õhtul kell 23.30 kohaliku aja järgi, sellele järgnes teine plahvatus, mis oli tugevam. Plahvatusest tekkinud lööklaineid oli tunda mitme kilomeetri kaugusel.

Hiina seismoloogiakeskuse teatel oli laohoone esimene plahvatus selline nagu oleks lõhatud kolm tonni TNTd, teise plahvatuse puhul aga 21 tonni TNTd.

Juhtumi tunnistajateks olnud kohalike sõnul arvati esmalt, et tegemist on maavärinaga, kuid siis oli näha leeke ning kuulda plahvatusi.

15 miljoni elanikuga Tianjin on Hiina tähtis sadama- ja tööstuslinn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles