Naiste vähene huvi sunnib loobuma neile mõeldud pissuaaridest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poliitilise sõnumiga meestele mõeldud pissuaarid Ukrainas Lvivis.
Poliitilise sõnumiga meestele mõeldud pissuaarid Ukrainas Lvivis. Foto: AFP/SCANPIX

Salzburgi konverentsikeskus Austrias loobub nende neljast naistepissuaarist seoses sellega, et 13 aasta jooksul on naiste huvi nende kasutamise vastu jäänud äärmiselt leigeks.

Pissuaaride asemele pannakse tavalised tualetid. Vahetus läheb maksma 21 000 eurot.

Kui pissuaarid aastaid tagasi paigaldati, saatsid seda sammu kiiduavaldused, sest neisse urineerimine pidada olema hügieeniline ja vettsäästev.

Naiste pissuaaride valmistajate väitel on nende kasutamine potist hügieenilisem, sest ihukergendaja ei satu kontakti potikaanega. Samuti võtavad pissuaarid vähem ruumi kui kabiiniga potid.

Kahjuks ei jaganud aga vaimustust Salzburgi Kongresshausi väljakäiku väisanud naised. Tihti kostis kaeblemist, et n-ö suusatajapoosis urineerimine pole lihtsalt praktiline. Samuti oli tavapärane vaatepilt, kuidas naised sellest käimlast kohkunud pilgul väljusid, sest arvasid, et on sattunud meeste väljakäiku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles