Prantsuse politsei valmistub Tel Avivi ranna avamiseks Pariisis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli lipp Tel Avivi ranna avamisel
Iisraeli lipp Tel Avivi ranna avamisel Foto: FRANCOIS MORI/AP

Pariisi linnavõimud saatsid neljapäeval Seine'i äärde patrullima umbes 500 politseinikut seoses Iisraeli Tel Avivi linnale pühendatud ranna avamisega jõe kaldal.

Tel Avivile pühendatud festivaliala avamine ühel populaarsel Seine'i rannal on tekitanud mõningate poliitikute kui Prantsuse palestiinameelsete rühmituste seas pahameelt.

Aktivistid on lubanud avada atraktsiooni lähistel omalt poolt Gaza rand.

Vägivaldseks vastasseisuk valmistunud politsei kavatseb 12 tundi kestva ürituse käigus pisteliselt külastajaid läbi otsida.

Üritust toetab ka Prantsuse peaminister Manuel Valls.

Prantsuse Vasakpartei ja kommunistid on ärgitanud festivali aga ära jätma, nähes selles toetust Iisraeli Palestiina-vastasele poliitikale.

Ürituse raames kallati Seine'i kallastele liiva, seati püsti lavad ning toiduputkad jne, teatas Pariisi aselinnapea Bruno Julliard.

Vahet tuleb teha Tel Avivi, selle kodanike ja progressiivse linnapea ning Iisraeli peaministri Benjamin Netanyahu valitsuse poliitika vahel, mille me hukka mõistame, sõnas Julliard.

Prantsusmaal elab Euroopa suurim juudi- ja moslemikogukond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles