Moskva plaanib ummikumaksu kehtestamist

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusummik Moskva kesklinnas 22. septembril.
Liiklusummik Moskva kesklinnas 22. septembril. Foto: SCANPIX

Moskva linnavalitsus plaanib kehtestada sõiduautodele tasulise sissesõidu kesklinna, seisab koduleheküljele ülesriputatud teates.

Keskuses sõitmine võib muutuda tasuliseks 2013. aastaks, vahendas AFP.

Ummikud 10 miljoni elanikuga linnas on muutunud kurikuulsaks, kuna autode müük on viimastel aastatel plahvatuslikult suurenenud. Samas pole toimunud mingeid arenguid teedeehituses ja ühiskondliku transpordi vallas.

Idee muuta kesklinna sissesõit tasuliseks on kirjas ühiskondliku transpordi strateegilises arenguplaanis aastateks 2011-2013.

Parkimiskoha leidmine Moskvas muutub iga aastaga keerulisemaks. Autosid jäetakse pidevalt kõnniteedele. Ilma loata pargitud masinad jäävad ette kiirabile ja tuletõrjeautodele.

Miilitsa oletusel põhjustavad ummikud aastas miljardi euro suuruse väljamineku.

Rahvusvahelise IBMi suvise küsitluse järgi saavutas Moskva neljanda koha maailma kõige ummikuterohkemate linnade pingereas. Esikolmiku moodustasid Peking, Mexico City ja Johannesburg.

Keskmine liiklusseisak Moskvas kestab 2,5 tundi. Küsitluses osalesid tuhanded autojuhid üle kogu maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles