Soome parlament andis Stubbile mandaadi Kreeka abipakett heaks kiita

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Stubb
Rahandusminister Stubb Foto: SCANPIX

Soome parlament andis neljapäeval rahandusminister Alexander Stubbile mandaadi Kreeka kolmas abipakett heaks kiita.

«Ma sain täna mandaadi kiita heaks kolmas Kreeka abipakett,» sõnas Stubb ajakirjanikele päev enne eurotsooni rahandusministrite kohtumist Kreeka abipaketi osas.

Parlamendi mandaadi andis ülemkomisjon, mis koosneb 25 seadusandjast.

Rahvusvaheliste võlausaldajate abipaketi esimene makse Kreekale ulatub 26 kuni 43 miljardi euroni, sõnas Stubb.

Paremtsentristlikkusse koalitsiooni kuuluva Põlissoomlaste parlamendifraktsiooni juhi Sampo Terho sõnul tuli otsus varem abipaketi vastase erakonna jaoks raskelt.

«Me saime aru, et Soome ei suuda seda protsessi üksinda peatada,» ütles ta.

Kreeka kolmanda abipaketi suurus, mille tehnilistes üksikasjades võlausaldajad - Rahvusvaheline Valuutafond (IMF), Euroopa Keskpank (EKP) ja Euroopa Komisjon teisipäeval kokku leppisid, on kolmeks aastaks umbes 85 miljardit eurot, teatas varasemalt Ateena.

Abipaketis seatakse Kreekale väga ranged nõuded. Riigil tuleb tõsta pensioniiga ja makse ning kiirendada erastamist. Kreeka peab tõstma pensioniea 67 aastale ja kaotama talunike maksusoodustused. Kreeka valitsuselt nõutakse plaani, mis näeb ette erastada riigi vara 50 miljardi euro eest.

Kreeka parlament hääletab abipaketi üle ööl vastu reedet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles