Anna Lindhi ravimist hakkavad uurima välismaised eksperdid

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Lindh
Anna Lindh Foto: SCANPIX

Rootsi ametivõimud alustavad 2003. aasta sügisel tapetud välisministri Anna Lindhi ravimise uurimist Karolinska haiglas. 

Lindh suri pärast pussitamist haiglas, kuna kopsudesse tekkis pärast vereülekannet mitu embolit, vahendas The Local.

Uuringu viivad läbi välismaised spetsialistid, kes esitavad oma tööst raporti Rootsi sotsiaalametile. See peaks valmima kõige varem selle aasta lõpuks.

Ühendriikide kirurg Donald Trunkey rääkis telejaama TV4 saates «Kalla fakta», et Lindhi surma oleks saanud vältida. Lindhi ravinud Karolinska haigla pöördus pärast saadet palvega tervishoiuameti poole, et see hakkaks väidet kontrollima.

46-aastast välisministrit pussitati 10. septembril 2003. aastal Stockholmis NK kaubamajas. Naine suri suure sisemise verejooksul tõttu järgmisel päeva varahommikul.

Lindhi pussitanud Mijailo Mijailovic, kes praegu on 32-aastane, kannab eluaegset vanglakaristust.

Kahe poja ema tapmine tekitas tohutu šokilaine ja tõi meenutustesse taas 1986. aasta sündmused, kui Stockholmi kesklinnas lasti maha peaminister Olof Palme. See veretöö on siiani lahendamata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles