Venemaa hävitas veel 600 tonni Lääne toiduaineid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne juustu hävitamine Venemaal.
Lääne juustu hävitamine Venemaal. Foto: Reuters/ScanPix

Venemaal jätkati reedel seadusevastaselt riiki toimetatud Lääne toiduainete hävitamist, teatas veterinaaria- ja toiduohutusamet Rosselhoznadzor.

Seekord hävitati 600 kokku tonni toiduaineid, mille seas 65 tonni piimatooteid Leedust, Poolast ja Saksamaalt, 150 tonni tundmatu päritoluga juustu ja 37 tonni sealiha Ühendriikidest. Samuti hävitati 323 kilogrammi Leedust toodud juustu ja 122 kilo Hispaania päritolu sealiha.

President Vladimir Putin allkirjastas augusti algul määruse, mis näeb ette Vene piiril konfiskeeritud toiduainete hävitamise, sest juust, puu- ja aedvili on jõudnud riiki aasta eest lääneriikide toodetele kehtestatud embargole vaatamata.

Venemaa kehtestas eelmisel aastal impordikeelu mitmesugustele Lääne toiduainetele alates delikatessidest nagu Parmesani juust, pasteet ja Hispaania sink, tavaliste õunteni välja. Moskva väidab, et mõned importijad on püüdnud piiranguid rikkudes ning oma toiduainetele Venemaa naaberriikidele osutavaid silte kleepides siiski keelust mööda minna.

Rosselhoznadzor on hoiatanud, et ametnikud, kes eelistavad keelatud toiduaineid süües hävitada, riskivad kriminaalsüüdistusega, vahendas ajaleht Izvestija.

Toiduainete hävitamise aktsioon on vallandanud viimasel ajal haruldaseks muutunud avaliku pahameele, sest majanduskriis on Venemaal paljude elu raskeks teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles