Kiiev: separatistid rikkusid relvarahu 175 korral

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hommik Donetskis pärast öist tulistamist.
Hommik Donetskis pärast öist tulistamist. Foto: SCANPIX

Ukraina idaosa venemeelsed separatistid jätkasid valitsusvägede positsioonide tulistamisega. Möödunud ööpäeva jooksul rikuti relvarahu 175 korral, teatas terroritõrjeoperatsiooni pressiteenistus.

Reedel kella kuuest õhtul kuni keskööni keskendusid rünnakud Ukraina positsioonidele Donetski suunal, pressiteenistuse andmeil kasutasid mässulised muu hulgas raketisüsteeme Grad, tanke, 120mm miinipildujaid ja 152mm suurtükke.

«Ühtekokku rikkus vaenlane möödunud ööpäeval, 175 korda vaherahu. 25 korda kasutasid nad suurtükke, 64 korda miinipildujaid, 19 korda raketisüsteeme Grad, 93 korda tulirelvi ja granaadiheitjaid,» öeldi pressiteenistuse kokkuvõttes.

Pressiteenistuse andmeil jätkus Ukraina positsioonide tulistamine laupäeval peamiselt Donetski lähistel. Varahommikul rünnati valitsusvägesid ka Pervomaiskis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles