Kähmlus immigrantide vahel Kreekas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani, Iraani ja Afganistani sisserändajate vaheline kähmlus Kosi saarel Kreekas.
Pakistani, Iraani ja Afganistani sisserändajate vaheline kähmlus Kosi saarel Kreekas. Foto: SCANPIX

Kosi saarel Kreekas toimus kähmlus sinnasaabunud sisserändajate vahel. Kos asub Türgi rannikust vaid 10 kilomeetri kaugusel ning viimastel nädalatel on sinna saabunud tuhandeid immigrante.

Kreeka väikesaarel Kos toimus täna, laupäeval kähmlus umbes 50 inimese vahel, kes soovisid saada majutust Kreeka valitsuse poolt sinna saadetud reisilaeval. Lähedal seisnud politsei massikaklusesse ei sekkunud.

Nädala algul pidid märulipolitsei kasutama veekahureid ja pisargaasi, ajamaks laiali politseijaoskonna ees mässanud sisserändajad.

Laevale peavarju
Kreeka valitsus saatis Kosi saarele ANEK Linesi reisilaeva, millel peaks peavarju leidma dokumentide lõpliku vormistamiseni kuni paar tuhat inimest.

Kakluses osalenud pakistanlastel, afgaanidel ja iraanlastel on laevale pääsemise võimalus väiksem, kuna neid koheldakse kui majanduspõgenikke.

Kreeka ametivõimude sõnul lastakse laevale eelisjärjekorras süürlased, kes on Euroopasse põgenenud kodusõja eest. Kakluses osalenud pakistanlastel, afgaanidel ja iraanlastel on laevale pääsemise võimalus väiksem, kuna neid koheldakse kui majanduspõgenikke.

Seni pole laevale veel keegi pääsenud, kuna kreeklased pole suutnud otsustada, kuidas inimesi sinna lasta rahumeelselt. «»See on meeskondlik valik. Tuleb leida kõige turvalisem lahendus ja koguda immigrandid kokku. Neid on siin väga suur arv,» ütles Reutersile kohalik Kreeka rannavalveametnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles