Gruusia eriesindaja suhetes Moskvaga ei poolda dialoogi katkestamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia lipp
Gruusia lipp Foto: SCANPIX

Gruusia eriesindaja suhetes Venemaaga Zurab Abašidze pooldab konsultatsioonide jätkamist Vene asevälisministri Grigori Karassiniga kahe riigi suhete normaliseerimiseks.

«Tahan, et see dialoog oleks veelgi intensiivsem ja viljakam. Ma ei saa toetada üleskutseid formaadist loobuda ja lõpetada rääkimine. See oleks ummikseisu viiv lähenemine, mis ei aitaks meid edasi,» lausus Abašidze pühapäeval Gruusia televisioonis.

Gruusia on viimastel aastatel pidanud Abašidze-Karassini formaadis dialoogi kahe riigi suhete normaliseerimiseks. Gruusia ja Venemaa diplomaatilised suhted katkesid 2008. aasta augustisõja järel.

«Me peame üritama leida võimalikult suure ühisosa konkreetsete probleemide lahendamiseks. See on meie naaber, väga keeruline partner,» lausus diplomaat Venemaale viidates.

Abašidze sõnul liigutati Gruusia ja separatistliku Lõuna-Osseetia kontrolljoont 2008. aastal, mil Venemaa tunnustas Abhaasia ja Lõuna-Osseetia iseseisvust. Siis algasid tema sõnul katsed luua nn iseseisvates riikides piiritaristut.

«Seda piiritaristut, mida me nimetame okupatsioonijooneks, käsitlevad nemad endise administratiivpiirina. Loomulikult on see tegelikkus, millega me ei kavatse leppida, ent nii see on,» ütles eriesindaja.

Abašidze sõnul peab Gruusia tõstatama seda küsimust rahvusvahelistes organisatsioonides igal võimalusel. «Peame kasutama diplomaatilisi hoobasid võimalikult palju. Samal ajal peame tegelema selle teemaga venelaste ja osseetidega ning leidma kuidagi ühisosa.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles