Peaminister: Bangkoki pommirünnak on Tais toime pandud rünnakutest suurim

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tai peaminister Prayuth Chan-ocha
Tai peaminister Prayuth Chan-ocha Foto: SCANPIX

Tai peaminister Prayuth Chan-ocha sõnas, et pealinnas Bangkokis toime pandud pommirünnak on kõige suurem rünnak Tai pinnal.

Tai võimude teatel kaotas elu 22 inimest, kelle seas oli ka välismaalasi ning kannatada saanuid on üle 100, edastab BBC.

Peaministri teatel ei ole rünnaku korraldajaid veel tabatud, kuid uurimine jätkub. Politsei teatel on neil Erawani hindude pühakoja turvakaamera lindistus, millel on näha kahtlusalust.

«Kui varem oli väiksemaid rünnakuid või lihtsalt pommiähvardusi, siis nüüdne nõudis süütute inimeste elu. Pommipanijad tahavad hävitada meie majandust ja turismi,» teatas peaminister.

Pomm plahvatas pühakojas eile kell 19.00 kohaliku aja järgi, kui nii selles kui kogu Ratchaprasongi piirkonnas oli palju inimesi.

Pommiekspertide hinnangul oli pomm paigutatud nii, et oleks võimalikult palju ohvreid.

Tai politseijuhi Somyot Poompummuangi teatel oli tegemist torupommiga, mis oli peidetud pühakoja sisse. Pommi valmistamiseks oli kasutatud umbes kolme kilogrammi TNTd.

Kohalike päästetöötajate ja parameedikute sõnul avanes sündmuskohal kohutav vaatepilt, tegemist oleks olnud nagu «turu lihaletiga».

Pommiplahvatuskohaks olnud pühamu on pühitsetud hindu jumalale Brahmale ja seda külastab iga päev tuhandeid jumalakummardajaid.

Pühamu asub Ratchaprasongi piirkonnas viietärnihotelli ja ostukeskuse lähedal, kus liigub välismaalasi.

Tais toimus möödunud aasta mais riigipööre ning pärast seda on riigis etnilised pinged kasvanud. Pealinnas Bangkokis on seni üsna rahulik olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles