SRÜ riigid alustasid õhu- ja raketitõrjeõppusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

SRÜ riikide 2015. aasta ühiste õhu- ja raketitõrjeõppuste esimene faas algas teisipäeval, teatas Vene kaitseministeerium.

Õppused algasid Moskvas paiknevate õhujõudude ja raketitõrjeüksuste kõrgendatud valmidusse seadmisega, ütles ministeeriumi pressiteenistus. Treening koosneb kolmest etapist ja kestab 11. septembrini. Esimene etapp lõppeb üksuste jõudmisega Astrahani oblastis asuvale Ašuluki polügoonile.

Selle käigus seatakse ühisõppustel osalevad väeüksused nende alalistes baasides kõrgendatud valmisolekusse. «Kõrgendatud valmidusse seati 20 relvajõudude üksust, mis osalevad SRÜ ühises õhutõrjesüsteemis,» ütles ministeerium.

Ühtekokku võtab õppustest osa üle 1000 sõjaväelase ja rohkem kui 200 õhujõudude üksust eriotstarbelise relvastusega nagu pind-õhk raketisüsteemid S-400 Triumf, õhutõrjesüsteemid S-300 Favorit, MiG-29, Su-24, Su-34, Su-27, Su-30, Su-25, MiG-31 ja Tu-22 lennukid ning helikopterid Mil Mi-8AMTŠ.

Venemaa üksuste kõrval osalevad õppustel veel viie SRÜ riigi - Valgevene, Kasahstani, Tadžikistani, Kõrgõzstani ja Armeenia - õhutõrjeväed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles