Prantsuse surfilaagrist kupatati minema saientoloogid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Prantsusmaal Gironde'is aeti surfilaagrist minema narkovastase ühingu liikmed, süüdistusega, et nad üritasid kaaslaagrilisi saientoloogiasse pöörata.

Arvestades Lacanau Pro surfilaagrisse kogunevat noorte hulka, leidsid selle korraldajad, et paslik oleks kasutada ka võimalust levitada infot narkootikumide ohtlikkusest.

Sestap anti seal ka teavitustöö tegemise luba organisatsioonile «Non à la drogue, oui à la vie» (e.k «Ei narkootikumidele, jah elule»).

Kaks päeva pärast võistluse algust täheldasid korraldajad aga, et organisatsiooni väljapanek polnud päris see, mida nad ootasid. Seal toimusid hoopiski pöördumised ja pööramised, mida rahastas saientoloogia kirik.

«Nad pöörasid. Meid lollitati, eksitati,» rääkis laagri kõneisik väljaandele Le Parisien.

Ka Lacanau linna kommunikatsioonidirektor Pierre Braun tunnistas, et teda lollitati. «Me olime sõlminud põhimõttelise kokkuleppe, et nad saaksid kasutada riigimaanteed tõstmaks teadlikkust narkootikumide ohtlikkusest, kuid hoolimata tavapärastest ettevaatusabinõudest avastasime, et nad varjavad midagi,» rääkis ta.

Lõpuks pidid saientoloogid oma infopunkti ürituselt ära koristama.

1954. aastal ulmekirjaniku Ron Hubbardi asutatud saientoloogia kirik on Prantsusmaal klassifitseeritud sektiks. Samas elab Prantsusmaal 45 000 saientoloogia kiriku järgijat, üle maailma on neid 12 miljonit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles