Prantsuse linn kaevas mustlaste tõrjeks kraavid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustlaste tõrjeks kaevatud kraav.
Mustlaste tõrjeks kaevatud kraav. Foto: AFP/SCANPIX

Prantsusmaa põhjaosas asuv Wavrini linn on sattunud kriitika alla seoses tosina kraaviga, mille linnapea Alain Blondeau lasi haljasaladele kaevata selleks, et mustlased seal oma laagreid püsti ei paneks.

Kohalikku opositsiooni kuuluva linnavoliniku Martine Demande sõnul ei küsinud linnapea enne kopa maasse löömist aga selleks kelleltki luba. «Linnapea poolt polnud eelnevalt mingit arutelu. See on päris šokeeriv,» lausus ta ajalehele Le Figaro.

Demande arvustas ka seda, et kraavid kaevati maksumaksja raha eest. «See on 28 000 eurot, mille maksavad kinni maksumaksjad,» rääkis ta. «Lisaks ei teostanud neid töid isegi mitte ettevõte siit linnast. See on mõeldamatu!»

Kraavid ei meeldi ka kõigile linnaelanikele. «On teisi viise kui selliste kraavide kaevamine. See on kohutav,» rääkis üks neist France 3-le.

Teine märkis samas, et ega mustlaste haagiselamud just paremad pole.

Sellega, et mustlastele parkimismaad ei anta, rikub Wavrin ka 2005. aastast pärinevat seadust, mille kohaselt peab iga vähemalt 5000 elanikuga linn mustlastele ruumi pakkuma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles