Pistoriuse koduaresti lubamine lükkus edasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius
Oscar Pistorius Foto: SCANPIX

Lõuna-Aafrika Vabariigi justiitsministeerium peatas kolmapäeval kallima tapmise eest viieks aastaks vangi mõistetud parasportlase Oscar Pistoriuse vanglast vabastamise, öeldes, et asi tuleb üle vaadata, sest koduaresti viimine tuli enneaegselt.

Pistorius mõisteti eelmisel aastal süüdi Reeva Steenkamp ettekavatsemata tapmises ja pidanuks vabanema vanglast reedel, et jätkata karistuse kandmist koduarestis. Tema viieaastasest karistusajast on läbi 10 kuud.

Justiitsministeeriumi esindaja Mthunzi Mhaga ütles ajakirjanikele, et ei tea, kas tingimisi vabastamise komisjon saab enne reedet uuesti kokku tulla.

Ta seletas, et vanglast vabastamist ei saa kaaluda enne, kui kantud on kuuendik karistusest ehk 10 kuud, Pistoriuse puhul langetati koduaresti üleviimise otsus aga juba juunis, kui ta oli vanglas viibinud vaid kaheksa kuud.

«Sestap on ilmne, et tema 21. augustil vabastamise otsus tehti ennatlikult 5. juunil, kui selle kaalumiseks ei olnud õigust,» ütles ministeerium avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles