Taanist varastati hinnaline Rodini kuju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: wikiart.com

Kaks turisti mänginud meest varastasid 16. juulil päise päeva ajal Kopenhaageni Glypoteketi muuseumist Prantsuse skulptori Auguste Rodini kuju. Tänase ajalehe Politiken kohaselt on tegu Taani viimase aastate suurima kunstirööviga.

«Murtud ninaga mehe» nime all tuntud büst valmis 1863. aastal.

Politikeni teatel suundusid kaks turistideks kehastunud varast otsejoones Rodini saali, võtsid kuju, pistsid selle kotti ja läksid minema. Vargusele kulus 12 minutit ning seda ei märganud ei valvurid ega külastajad.

Muuseumiametnikud keeldusid täpsustamast varastatud kuju hinda, kuid Taani lehe andmetel hinnatakse selle väärtust Londoni oksjonimajades kuni 300 000 USA dollarile.

Kuigi rööv juhtus kuu aega tagasi, tehti see avalikuks alles täna. Taani politsei teeb selle leidmiseks koostööd Interpoli ja Europoliga.

Politseil on turvakaamera video kahest mehest, kes on kirjelduste kohaselt 30-40-aastased, keskmist kasvu, 170-175 sentimeetrit pikad. Lisatunnusena öeldi, et mehed meenutavad välimuselt idaeurooplasi.

Glyptoteki Rodini kogu peetakse silmapaistvamaks väljaspool Prantsusmaad asuvaks kollektsiooniks selle prantslase töödest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles