Pariis ja London sõlmisid leppe Calais' migrandikriisi ohjeldamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakul Theresa May, paremal Bernard Cazeneuve
Vasakul Theresa May, paremal Bernard Cazeneuve Foto: PHILIPPE HUGUEN/AFP

Briti siseminister Theresa May ja tema Prantsuse ametivend Bernard Cazeneuve sõlmisid täna leppe, millega asutatakse ühine kriisikeskus Calais's tegutsevate inimkaubitsejate tõkestamiseks.

AFP-ni jõudnud leppe alusel ehitatakse Kanalitunneli Prantsusmaa poolsesse suudmesse veel teine rajatis, et vähendada migrantide püüdlusi tunnelisse siseneda.

Suurbritannia eraldab järgmise kahe aasta jooksul 10 miljonit eurot varjupaigataotluste menetlemise kiirendamiseks ja humanitaarabi osutamiseks.

May viibib parasjagu sadamalinnas Calais's.

London saadab politseinikud tööle Calais's asuvasse juhtimis- ja kontrollkeskusesse, et leida ja häirida kuritegelikke jõuke, kes püüavad smugeldada migrante ebaseaduslikult Põhja-Prantsusmaale ja sealt edasi üle La Manche'i väina või selle alt tunneli kaudu Suurbritanniasse. Keskuse eesmärk on tagada kahe riigi korrakaitsejõudude tõhusam ühistegevus migrantide peatamiseks.

May on Briti valitsuse esimene liige, kes külastab seda Prantsuse sadamalinna pärast migrantide kriisi eskaleerumist varem sel aastal.

Umbes 3000 Aafrikast, Lähis-Idast ja Aasiast pärit immigranti on Calais´s slummilinnakus, oodates võimalust ükskõik millisel viisil Suurbritanniasse pääsemiseks.

Kanalitunnelit haldav Eurotunnel ütles varem sel nädalal, et La Manche'i tunnelisse tungida püüdvate migrantide arv on langenud umbes 150-le ööpäevas, juuli lõpus oli neid kuni 2000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles