Tai vabastas Bangkoki pommiplahvatuse korraldamises kahtlustatu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rünnaku ohvriks sattunud Erawani pühamu Bangkokis
Rünnaku ohvriks sattunud Erawani pühamu Bangkokis Foto: ATHIT PERAWONGMETHA/REUTERS

Tai politsei küsitles ja vabastas täna end võimudele üles andnud isiku, keda nähti Bangkoki Erawani pühamu turvakaameratel hetki enne seal toimunud pommiplahvatust esmaspäeval.

Plahvatuses hukkus 20 ja viga sai 140 inimest.

Ülekuulatud isik kohtus politseiga ja vabastati, ütles politsei pressiesindaja Prawut Thavornsiri, lisades, et samas kaadris olnud üks Hiina kodanik on juba riigist lahkunud, kuid kumbki pole tõenäoliselt plahvatusega seotud.

Tai võimud teatasid neljapäeval, et paluvad Interpoli abi esmaspäeval pommiplahvatuse läbi viinud arvatava välismaalase tabamiseks.

Tagaotsimiskuulutusel on turvakaamera salvestuse põhjal tehtud pilt prillidega mehest, kes jäi kaamera vaatevälja esmaspäeval enne plahvatust seljakotiga sündmuspaigale saabudes ja pisut hiljem sealt kotita lahkudes. Isik viibib veel vabaduses.

Kuningriigi politseiülema Winthai Suvaree sõnul kulus pommiplahvatuse ettevalmistamisele üle kuu aja ja rünnaku läbiviimisega on seotud üle 10 inimese.

Erawan on ülipopulaarne hindu jumalale Brahmale pühendatud tempel, mida külastavad iga päev tuhanded budistid. Tempel asub Bangkoki ärikeskust läbiva peatänava ääres ja seda ümbritseb kolm ostukeskust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles