Juuli osutus kõige soojemaks kuuks alates 1880. aastast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Tänavu juuli osutus ülemaailmselt kõige soojemaks kuuks pärast andmete kogumise algust 1880. aastal, ütlesid USA võimud neljapäeval.

«Maailm soojeneb. See jätkab soojenemist. Meie andmed näitavad seda ikka ja jälle,» ütles USA riikliku ookeani- ja atmosfääriameti (NOAA) teadlane Jake Crouch.

«Nüüd, kus oleme võrdlemisi kindlad, et 2015. aastast kujuneb kõige soojem aasta andmete kogumisest saati, on aeg hakata uurima selle mõju,» lausus Crouch.

Juuli keskmine temperatuur maa- ja merepinnal oli 16,61 kraadi Celsiuse järgi. Eelmine ühe kuu rekord pärines 1998. aasta juulist.

Selle aasta esimesed seitse kuud ehk jaanuarist juulini olid samuti kõigi aegade kõige soojemad, öeldi NOAA kliimaraportis. Maa- ja merepinna temperatuurid olid sel perioodil 20. sajandi keskmisest kõrgemad 0,85 kraadi Celsiuse järgi. See ületas eelmise rekordi 0,09 kraadi võrra, öeldi raportis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles