Prantsuse Rahvusrinne heitis Jean-Marie Le Peni parteist välja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean-Marie Le Pen
Jean-Marie Le Pen Foto: SCANPIX

Prantsuse paremäärmuslik erakond Rahvusrinne (FN) heitis neljapäeval erakonnast välja oma asutaja Jean-Marie Le Peni.

FN teatas, et Jean-Marie Le Peni (87) «teavitatakse varsti» dramaatilisest otsusest, mille erakonna täitevkomitee langetas pärast mitu tundi kestnud küsitlemist. Täitevkomitee hääletas Le Pen vanema erakonnast väljaheitmise poolt väljaütlemiste tõttu, mis olid tema erakonnajuhist tütre Marine Le Peni jaoks liiast.

Marine Le Pen võttis oma isalt Rahvusrinde juhtimise üle 2011. aastal.

Le Pen seeniori on sattunud oma tütrega avalikku vastasseisu seoses avaldusega, milles ta nimetas nimetas Teise maailmasõja aegseid natside gaasikambreid tühipaljaks ajaloodetailiks. Ühtlasi kiitis ta natsidega koostööd teinud nn Vichy vabariigi omaaegset liidrit Philippe Pétaini.

Marine Le Pen on üritanud tuua immigrantidevastase partei välja poliitilise paaria staatusest ning kujundada sellest valijasõbralik alternatiiv 2017. aasta presidendivalimiste eel. Samal ajal on ta üritanud hoida Rahvusrinde fookust partei traditsioonilistel teemadel, nagu immigratsioon ja julgeolek, võttes sõna Prantsusmaa «islamiseerumise» vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles