Rumeenia tahab NATO raketikilpi

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RUmeenia kaitseminister Teodor Viorel Melescanu.
RUmeenia kaitseminister Teodor Viorel Melescanu. Foto: AFP / Scanpix

Rumeenia kaitseministri arvates peaks NATO mõtlema eraldi raketitõrjesüsteemi rajamisele, et kaitsta tulevikus Euroopa Liidu riike võimalike rünnakute vastu kolmandatest riikidest.

 

«NATO peaks kavandama… raketikilpi, kaitsmaks kõiki Euroopa Liidu riike, sealhulgas Bulgaariat, Kreekat ja Rumeeniat,» ütles Teodor Meleşcanu ajakirjanikele pärast oma Kreeka kolleegi Evangelos Meimarkisega, vahendas AFP.

Kreeka kaitseministeeriumi teate kohaselt lisas ta, et Rumeenia «võib tulevikus samuti osaleda» sellises projektis. «Meie meelest oleks Euroopa Liidule parem evida oma kaitsesüsteemi, mis puudutab… kolmandate riikide põhjustatud probleemide võimalust,» märkis Meleşcanu.

Rumeenia kaitseministrilt oli pressikonverentsil küsitud, kas praegune USA plaanitav raketitõrjesüsteem võiks laieneda Tšehhi Vabariigist ja Poolast ka Rumeeniasse. Hiljem selgitas ta, et Rumeenia selle raketikilbiga ühineda ei kavatse.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles