Deep Purple´i legendaarne laulja tegi «depardieud» ehk ülistab Putinit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joe Lynn Turner
Joe Lynn Turner Foto: SCANPIX

Ansamblite Deep Purple ja Rainbow laulja Joe Lynn Turner ülistab Venemaa presidenti Vladimir Putinit, kuna tema arvates on Putin tänapäeva maailmas ainus, kes tõtt räägib.

Lääne meedia teatel tegi USA hevilaulja Turner «depardieud», kuna on kuulsa Prantsuse näitleja Gerard Depardieu`ga Putini suhtes samal seisukohal.

64-aastane laulja esines nii mais kui augustis Venemaa poolt 2014. aastal anastatud Krimmis, kus andis Vene meediale intervjuu.

Ta kiitis selles Putinit taevani ning kritiseeris USAd ja läänt üldiselt.

«Jälgin poliitikat ning olen kuulanud maailma juhtide seisukohavõtte. Putin on ainus, kes tõtt räägib,» laususus ameeriklane.

Turner kandis Krimmis rinnas Vene lipu värvides märki selgitades, et ta ei kanna seda Putinile pugemiseks, vaid ta usub Putini tee ja seisukohtade õigusesse.

Turneri arvates on lääneriikide poolt Venemaale kehtestatud sanktsioonid ebaõiglased. Laulja sõnul võib USA pärast Krimmi külastust ka teda millegagi diskrimineerima hakata, kuid ta ei karda seda.

Turner lisas, et lääs ei saa Krimmi ja Ida-Ukraina sündmustest õigesti aru ja lääs kasutab räiget propagandat, et Venemaad maha teha.

USA kodakondsusega Turneri sõnul kaalub ta Valgevenesse kolimist, kui selle riigi president Aljaksandr Lukašenka selleks loa annab. Turneril on selleks ka põhjust, sest ta abikaasa on Valgevene päritolu Maia Kozareva.

«Kaalun Valgevene kodakondsuse palumist, sest mind ei seo USAga enam midagi. Ma ei talu enam USA valitsust ega poliitikute levitatavaid valesid,» selgitas laulja.

Turner on valmis Valgevenesse maja ehitama, kuid samas kaalub ka Venemaal Moskvas elukoha ostmist.

Turneri Venemaa-meelsus on vesi Kremli ja Putini propagandaveskile. Teada on, et Putini lähiringkonnas on palju Deep Purple`i muusika fänne. Kõige tuntum neist on Vene praegune peaminister Dmitri Medvedev, kes külastas 14. augustil Krimmis Sevastoopolis Turneri kontserti.

Teine tuntud Deep Purple´i fänn on Venemaa presidendi kantselei juht Sergei Ivanov, kes Vene meedia teatel on väga andunud fänn.

Prantsuse näitleja Gerard Depardieu on juba pikka aega olnud avalikult Putini austaja. Putin andis Depardieu´le 2013. aastal Venemaa kodakondsuse.

Ukraina seevastu pani Depardieu keelatud isikute nimekirja ja prantslane ei tohi Ukrainasse viis aastat siseneda.

Turner oli ansambli Rainbow laulja 1980 – 1984 ja Deep Purple laulja 1989 – 1992. Juba mõnda aega on ta teinud soolokarjääri ning esineb seni kontsertidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles