Venezuela kuulutas piiriregioonis välja eriolukorra

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela sõdur riigipiiri valvamas
Venezuela sõdur riigipiiri valvamas Foto: SCANPIX

Venezuela president Nicolás Maduro kuulutas reedel piiriregioonis Colombiaga välja eriolukorra seoses rünnakuga, kus neli inimest sai haavata.

«Seoses vajadusega taastada kord, seaduslikkus ja rahu otsustasin ma välja kuulutada eriolukorra mitmetes Táchira provintsi idaregioonides,» ütles Maduro.

Maduro andis korralduse sulgeda kaks piiripunkti Colombiaga ning saata piirile lisavägesid pärast rünnakut smugeldajaid tabada üritanud kolmele sõdurile.

Maduro ütles telepöördumises, et kavatseb suurendada riigi vägede kohalolekut maksimaalsele tasemele vastuseks vahejuhtumile, mille käigus tulistasid mootorratastel põgenenud isikud kahte leitnanti ja ühte kaptenit.

President teatas algselt vaid Táchira osariigis asuva tiheda liiklusega piiriületuskoha sulgemisest 72 tunniks. Ta lubas saata erimissiooni 2200 kilomeetri pikkuse Colombia-Venezuela piiri aladel elavate inimeste kaitsmiseks.

Hiljem teavitas president, et pikendab kahe piiripunkti suletuksjäämist määramata ajaks.

Piirkonnas esineb pikemat aega Colombia pikaajalisest konfliktist tingitud vägivalda, millele on lisandunud narkojõugud ja Venezuelast odavate kaupade üle piiri smugeldajad.

«Relvarühmituste, spekulantide ja smugeldajate agressioon on jõudnud piirini,» lausus Maduro.

Riigipea sõnul on tänavu üle piiri Venezuelasse elama tulud ligi 120 000 colombialast, mistõttu kavatseb ta taotleda nendega toimetulemiseks rahvusvahelist abi.

Caracase teatel on viimase aasta jooksul smugeldamise eest kinni peetud üle 6000 inimese. Valitsuse teatel konfiskeeriti mullu smugeldamisvastaste operatsioonide käigus üle 28 000 tonni toitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles