Video: Strelkov kutsus Putinit üles avatud agressioonile Ukraina vastu

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor «Strelkov» Girkin (keskel) 2014. aastal Donetskis
Igor «Strelkov» Girkin (keskel) 2014. aastal Donetskis Foto: SCANPIX

Üks separatistide endistest liidritest, Igor «Strelkov» Girkin, kes elab Venemaal, kutsus Vene presidenti Vladimir Putinit üles avatud agressioonile Ukraina vastu.

Endise isehakanud Donetski Rahvavabariigi kaitseministri videopöördumine on adresseeritud inimestele, kes on kaasatud Vene poliitikas otsuste tegemisse «Ukraina küsimuses», vahendas Ukraina telekanal 24TV.

Strelkov andis mõista, et Putin peaks saatma viivitamatult ja varjamatult Vene väed Ukrainasse ja «sundima teda rahule», sest niinimetatud Novorossija armee ei suuda üksinda jagu saada Ukraina sõjaväest. Vastasel juhul tähendab see Strelkovi arvates Venemaa lüüasaamist.

Veel rääkis ta, et Donetski ja Luhanski elanike pilgud on alati Venemaa poole suunatud ja et Putini Ukraina-poliitika ainuke eelis seisneb selles, et Vene läänenaabri väed ei ründa Krimmi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles