Medvedev ennustab rubla peatset tugevnemist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa peaminister Dmitri Medvedev.
Venemaa peaminister Dmitri Medvedev. Foto: SCANPIX

Venemaa peaminister Dmitri Medvedev avaldas veendumust, et Vene rubla kurss peaks keskmises perspektiivis naasma viimase nõrgenemise eelsele tasemele.

Ta selgitas, et valitsus aitab keskpanka välisvaluuta hankimisel. See peaks aitama tagada eksportööridele soodsama vahetuskursi, mis oma korda mõjutab rubla kurssi. Hiljuti osales peaminister eksportööride konverentsil ja kinnitas seal neile valitsuse ja keskpanga toetuse jätkumist.

Medvedev tunnistas, et rubla nõrgenemisel on ka objektiivsed põhjused, nagu nafta odavnemine maailmaturul. Ja seda arengut valitsus mõjutada ei saa. Naftahind on viimase kuue aasta madalaimal tasemel ja see on alla viinud ka rubla kursi.

Võrreldes naftahinda 1980. aastatel ja 1990. aastate algul, siis võib öelda, et praegune naftahind on viimase 30 aasta madalaim, väitis Medvedev.

Ta lisas, et kapitaliturgudel tekitavad ebastabiilsust muudki tegurid, nagu Hiina valuuta olukord, samuti Kasahstani otsus loobuda valuutakoridorist, mis omakorda on nõrgendanud tenget. Venemaa ja Kasahstani majandus on omavahel seotud, mistõttu seegi avaldab Venemaa majandusele mõju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles