Prantsuse president omistas rongikangelastele Auleegioni ordeni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse president kolmele ameeriklasele Auleegioni ordenit üle andmas,kohal viibib ka USA saadik Prantsusmaal Jane Hartley.
Prantsuse president kolmele ameeriklasele Auleegioni ordenit üle andmas,kohal viibib ka USA saadik Prantsusmaal Jane Hartley. Foto: PHILIPPE WOJAZER/REUTERS

Prantsuse president François Hollande andis esmaspäeval kolmele ameeriklasele ja ühele britile üle Auleegioni ordeni, öeldes, et nende tegevus marokolasest äärmuslase kahjutuks tegemisel Amsterdami-Pariisi kiirrongis hoidis ära tõelise veresauna.

«Terrorist otsustas rünnata. Tal oli piisavalt relvi ja laskemoona, et korraldada tõeline veresaun ning just seda ta olekski teinud, kui te ei oleks oma elu ohtu seades teda kahjutuks teinud,» ütles Hollande presidendipalees toimunud tseremoonial. «Te näitasite, et seistes silmitsi terroriga, on meil võimalik vastu hakata. Te andsite meile edasi vapruse, solidaarsuse ja lootuse sõnumi.»

«Ma ei tahtnud, et te naaseksite kodumaale ilma auavaldusteta,» lisas Prantsuse riigipea. «Terrorismiohuga silmitsi seistes võidame siis, kui keeldume taganemast, keeldume kartmast, kui astume sellele koos vastu.»

Tundmatuks jääda soovinud Prantsusmaa kodanikule, kes sai islamisti ründamisel haavata ja viibib haiglas, antakse autasu kätte hiljem.

Hollande tänas pühapäeval Ühendriikide presidenti Barack Obamat kolme ameeriklase vapra tegutsemise eest.

Vahejuhtum leidis aset reedel kella 16.00 paiku Prantsusmaa põhjaosas Arras' lähedal. Ründaja haavas intsidendis kolme inimest. Ründajatele hakkasid vastu kaks USA puhkusel viibinud sõjaväelast Alek Skarlatos ja Spencer Stone ning nende üliõpilasest sõber Anthony Sadler. Nendega ühines 62-aastane Briti ärikonsultant Chris Norman.

Politseinike sõnul on ründaja kohalikele luureteenistustele juba varasemast tuttav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles