Serbiasse jõudis veel vähemalt 2000 migranti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pagulased Serbias
Pagulased Serbias Foto: AP/Scanpix

Ööl vastu esmaspäeva jõudis Makedooniast Serbiasse veel vähemalt 2000 sisserändajat, kes üritavad pääseda edasi Euroopa Liidu liikmesriiki Ungarisse, teatas ÜRO ametnik.

Viimastel päevadel on Serbias registreeritud vähemalt 7000 migranti, kellest valdav osa on Süüria sõjapõgenikud. Kõik sisserändajad saabuvad Serbiasse Makedooniast, kus piirivalve avas laupäeval taas neljapäeval põgeniketulva peatamiseks suletud piiri Kreekaga.

«Viimased sündmused Makedoonias on viinud põgeniketulvani, praegu on meil kümneid tuhandeid Makedooniast saabunud pagulasi,»  ütles ÜRO põgenikeameti kohalik ametnik Davor Rako.

Rako sõnul registreeriti piirikülas Miratovaćis ööl vastu esmaspäeval veel 2000 sisserändajat. Serbia võimud ja ÜRO põgenikeagentuur avasid külas ajutise vastuvõtukeskuse, kust põgenikud viiakse Preševo linna. Seal saavad pagulased dokumendid ja nad aidatakse edasi Ungari piirile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles