Uus Demokraatia loobus valitsuse moodustamisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evangelos Meimarakis pressiga suhtlemas
Evangelos Meimarakis pressiga suhtlemas Foto: PETROS GIANNAKOURIS/AP

Kreeka peamine opositsioonierakond Uus Demokraatia loobus esmaspäeval valitsuse moodustamisest, kuna ei suutnud leida peaministri tagasiastumise järel koalitsioonipartnereid.

Konservatiivse Uue Demokraatia juht Evangelos Meimarakis loobus kolmepäevase tähtaja moodudes valitsuse moodustamisest. Nüüd läheb mandaat valitsuse moodustamiseks parlamendi suuruselt kolmandale erakonnale, äsja moodustatud kasinusvastasele Rahva Ühtsuse rühmitusele, kuhu kuuluvad eelmisel nädalal vasakradikaalsest Syrizast lahku löönud saadikud.

Tõenäoliselt ei õnnestu valitsuse moodustamine ka neil ning ees on ennetähtaegsed parlamendivalimised, mis toimuvad suure tõenäosusega 20. septembril.

Rahva Ühtsuse parlamendisaadik Dimitris Stratoulis tunnistas esmaspäeval, et erakonnal ei ole võimalust valitsust moodustada, kuid teatas, et mandaadist selleks ei loobuta enne kolmepäevase tähtaja lõppu.

Kreeka senine peaminister Alexis Tsipras lahkus ametist neljapäeval pärast parteisisest mässu seoses Kreeka uue päästepaketiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles