Ukraina kindralstaap süüdistab Venemaad provokatsioonis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõdur Luganskis.
Ukraina sõdur Luganskis. Foto: SCANPIX

Ukraina relvajõudude kindralstaap teatas esmaspäeval, et venemeelsed võitlejad kavandavad provokatsioone Luganski oblastis.

Kindralstaabi pressiesindaja Vladõzlav Seleznjovi sõnul teavitas Vene pool ühise kontrolli- ja koordinatsioonikeskuse kaudu Ukrainat, et on teadlik Ukraina poole kavatsusest korraldada raketisüsteeme Grad kasutades rünnak Frunze küla lähedal (sektoris A, Bahmutka maantee lähedal).

«Ukraina omakorda informeeris Vene poolt sama keskuse kaudu, et kõik Ukraina relvajõudude relvastuses olevad süsteemid, seal hulgas Gradid, on viidud Minski lepetega ette nähtud kaugusele,» lisas pressiesindaja.

«Kindralstaap peab Vene poole sellist tegevust provokatsiooniks,» sõnas Seleznjov. «Kui selline rünnak aset leiab, saab see lähtuda konflikti teiselt osapoolelt eesmärgiga diskrediteerida Ukraina armeed,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles