Gruusia: Vene sõdurite raudteeparandustööd Abhaasias on illegaalsed

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abhaasia, Lõuna-Osseetia ja Venemaa rahvuslipud.
Abhaasia, Lõuna-Osseetia ja Venemaa rahvuslipud. Foto: AP / Scanpix

Abhaasias raudteed parandavate Vene raudteevägede sõdurite tegevus on seadusvastane ning Thbilisi nõuab selle peatamist, teatas Gruusia välisministeerium.

«Enne 2008. augustil toimunud interventsiooni alustas Venemaa raudtee ebaseadusliku taastamisega Gruusias Abhaasias, pärast mida saatis kohale oma regulaarväed ja raskerelvastuse,» öeldi ministeeriumi avalduses.

«Gruusia välisministeerium mõistab hukka Moskva agressiivsed ja provokatiivsed tegevused ning nõuab kategooriliselt (Venemaalt) seadusvastaste tegevuste peatamist Gruusia territooriumil Abhaasias.»

Lisaks ärgitas ministeerium rahvusvahelist kogukonda mõistma hukka «Venemaa ebaseaduslikku poliitikat, mis on suunatud Gruusia suveräänsuse ja territoriaalse terviklikkuse vastu ning astuma samme ennetamaks veel ühte Vene sõjalist agressiooni Gruusia riigi vastu».

Vene raudteevägede sõdurid saadeti Abhaasiasse raudteed parandama, ütles nädalavahetusel Vene asekaitseminister Dmitri Bulgakov.

«Umbes 500 raudteeväelast ja üle 50 ühiku rasketehnikat töötab praegu raudtee taastamisel Otšamtšira jaama ja Inguri jõe silla vahel,» ütles Bulgakov ajakirjanikele.

Vene raudteeväelased saabusid Abhaasiasse juuli lõpul Abhaasia võimude palvel, ütles asekaitseminister. «Kogu töö teostatakse tsiviilelanikkonna huvides ja Abhaasia raudteeliikluse taastamiseks,» lisas Bulgakov.

Gruusia separatistlikud piirkonnad Lõuna-Osseetia ja Abhaasia kuulutasid end 2008. aastal Vene-Gruusia augustisõja järel iseseisvaks.

Mõlemas enklaavis asuvad Vene sõjaväebaasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles