Kaljurand õnnitles lätlasi kaitsekulutuste tõstmise kava puhul

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti armee sõdur.
Läti armee sõdur. Foto: SCANPIX

Eesti välisminister Marina Kaljurand tõdes Neatkarīgāle antud intervjuus, et Venemaa on hakanud käituma palju agressiivsemalt ja provokatiivsemalt.

Kaljuranna sõnutsi kõnelevad sellest nii Kohvri juhtum kui Vene sõjalennukite lennud väljalülitatud transponderitega, vahendab Dienas Bizness – oht mitte üksnes Eestile ja Lätile, vaid tsiviillennundusele regioonis.

«Meie piiride lähistel toimuvad agressiivsed Vene sõjaväeõppused. Faktid on ärevakstegevad, Venemaa on varasemast agressiivsem ning seetõttu peavad NATO ja EL pingutama, et hoida teda tagasi edasistest agressioonidest. Tahan õnnitleda Lätit, kes on kohustunud kasvatama kaitse-eelarvet 2018. aastaks kahe protsendini SKTst,» ütles Kaljurand.

Kaljurand rõhutas lätlastele, et «meil on vaja pidada silmas kogu regiooni julgeolekut, aga igal riigil tuleb teha ära oma töö.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles