Jordaania kuningas soovis Moskva abi Süüria sõja lõpetamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin kohtus Jordaania kuningaga.
Venemaa president Vladimir Putin kohtus Jordaania kuningaga. Foto: SCANPIX

Jordaania kuningas Abdullah II ütles teisipäeval aset leidnud kohtumisel Venemaa presidendi Vladimir Putiniga, et Moskval on elutähtis roll tuua kokku Süüria vaenupooled ja leida lahendus sõjale, milles on tapetud juba veerand miljonit inimest.

«Me peame leidma lahenduse Süürias. Teie roll ja teie riigi roll on ülioluline rivaalitsevate poolte toomisel läbirääkimiste laua taha ja rahuleppeni jõudmisel,» ütles kuningas Putinile.

Putin kohtus teisipäeval Jordaania kuninga ja Abu Dhabi kroonprintsi Mohammed bin Zayed al-Nahyaniga.

«Läbirääkimiste rõhuasetus oli kahepoolse koostöö küsimustel. Rõhk asetatakse edusammudele esmatähtsate kahepoolsete projektide juures, muuhulgas Jordaania esimese tuumajaamaga seonduvale,» seisis Kremli pressiteates.

Samuti arutasid liidrid tähtsaid regionaalseid ja rahvusvahelisi küsimusi, nagu sunniidi äärmusrühmituse Islamiriik (IS) vastased meetmed, Süüria konflikti lahendamine ja Lähis-Ida rahuprotsess.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles