Moskva saab Mistralide eest hüvitist alla miljardi euro

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa lipu all Vladivostoki nime kandma pidanud alus Saint-Nazaire'i sadamas.
Venemaa lipu all Vladivostoki nime kandma pidanud alus Saint-Nazaire'i sadamas. Foto: David Vincent/AP/Scanpix

Prantsusmaa maksab Venemaale alla miljardi euro seoses kahe helikopterikandja Mistral üleandmisest keeldumisega, teatas Prantsuse valitsuse pressiesindaja Stephane Le Foll täna.

Prantsusmaa kompenseerib kõik Venemaa kulud, kuid edasisi makseid ei tee, sõnas esindaja.

Varem mainis sarnast summat Prantsuse rahandusminister Michel Sapin.

Täpset summat pressiesindaja ei avalikustanud. Summa esitatakse parlamendile septembris.

Venemaa riiklik relvaettevõte Rosoboroneksport ja Prantsuse ettevõte DCNS allkirjastasid kahe Mistrali ehitamise kokkuleppe 2011. aasta juunis. Lepingu mahuks oli 1,2 miljardit eurot.

Leping nägi ette esimese kopterikandja üleandmise 2014. aasta sügisel ja teise selle aasta sügisel, ent seoses Ukraina kriisiga lükkasid Prantsuse võimud aluste üleandmise määramata ajaks edasi ning lõpuks leping tühistati.

Mistral on 199 meetrit pikk ja arendab kiirust üle 18 sõlme. Meeskonna suuruseks on 177 inimest, alus võib pardale võtta 481 inimest, 13 lahingutanki ja 70 autot. Laeva kopterirühma kuulub 16 lennumasinat, tekile mahub üheaegselt kuus kopterit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles