Kostromas peeti kinni Vene opositsionäär Ilja Jašin

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilja Jašin
Ilja Jašin Foto: Artyom Korotayev/TASS

Vene opositsioonierakonna PARNAS aseesimees Ilja Jašin viidi Kostromas allumatuse eest politseijaoskonda, ütles parteiaktivist Polina Nemirovskaja Interfaxile.

«FSB (Föderaalse Julgeolekuteenistuse) ametnikud pidasid Ilja kinni ja viisid 1. politseijaoskonda. Teda kahtlustatakse politseinikele allumatuses. Advokaat on teel tema juurde,» rääkis Nemirovskaja.

Jašin ise ütles Interfaxile, et ta peeti kinni kohtumisel valijatega.

«Käis kohtumine valijatega osana meie valimiskampaaniast. Meie juurde tulid politseinikud ja FSB ametnik, kes ütlesid, et kohtumine on ebaseaduslik. Meie esitasime dokumendid ja ütlesime, et see on osa valimiskampaaniast, aga mind suruti otse valijate silme all jõhkralt maha ja viidi politseijaoskonda, kus praegu koostatakse raportit.»

PARNAS on viinud piirkonnas läbi üle 50 kampaaniakoosoleku ja seni ei ole politsei kordagi sekkunud, lisas Jašin.

«Me seostame seda kinnipidamist faktiga, et välja on antud poliitiline käsk takistada PARNAS-i valimistel kandideerimast. Me saime eile sotsioloogiliste uuringute tulemused, mis näitavad, et partei reiting piirkonnas kasvab,» seletas ta.

Jašini sõnul esitati talle süüdistus politsei korralduste mittetäitmises ja teda ähvardab kuni 15 päeva pikkune kinnipidamine.

Kostroma oblasti siseministeeriumi esindaja ütles, et kohalikud elanikud on kurtnud valjuhääldite üle, mida PARNAS olevat mitu päeva miitingutel kasutanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles