Somaalias hukkus Al-Shabaabi rünnakus armeekonvoile kümneid inimesi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Al-Shabaabi võitlejad
Al-Shabaabi võitlejad Foto: SCANPIX

Somaalias ründasid Al-Shabaabi võitlejad kolmapäeval sõjaväekonvoid, hukkus mitukümmend inimest, ütlesid ametnikud ja kohalikud juhid täna.

Mässulised ründasid konvoid kolmapäeval riigi edelaosas Gedo ringkonnas Tulo-Barwao küla lähistel, seejärel puhkes äge tulevahetus. Al-Shabaab võttis rünnaku eest vastutuse.

Valitsusametnike sõnul hukkus 32 Shabaabi võitlejat ja 11 sõdurit. Al-Shabaabi teatel tapeti 19 sõdurit. Kohaliku juhi Abdulahi Halane sõnul oli tapetuid kokku 30.

Hukkunute arvu iseseisev kinnitamine osutus võimatuks.

«Lahingutegevus oli väga äge ning tapeti 32 Al-Shabaabi võitlejat, sealhulgas kõrgeid komandöre,» ütles kohalik valitsusametnik Nur Mohamud Burale. «Hukkus 11 sõdurit, veel 16 sai haavata.»

«Mudžaheedid sooritasid eduka varitsusrünnaku sõjaväekonvoile, mis transportis usutaganejate kõrgeid ametnikke, tappes 19,» öeldi Al-Shabaabi teates.

Al-Shabaab üritab kukutada Somaalia lääne toetatud valitsust ning kontrollib suuri alasid riigi lõunaosas. Muqdisho alustas möödunud kuul riigi lõunaosas koos Aafrika Liidu vägedega mässuliste vastu suurpealetungi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles