Tööst naiskolleegiga keeldunud soome vaimulikule määrati karistus

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome vaimulik mõisteti süüdi naiskolleegi diskrimineerimises.
Soome vaimulik mõisteti süüdi naiskolleegi diskrimineerimises. Foto: SCANPIX

Soome kõrgeim kohus mõistis pastor Ari Norro süüdi soolises diskrimineerimises, kuna ta ei keeldus koostööst naisvaimulikuga.

Kohus jättis jõusse alama astmete kohtute otsused ning määras Soome Luterliku Evangeeliumiühenduse Hyvinkää koguduse pastorile 320 euro suuruse rahatrahvi, vahendas YLE.

2007. aastal aset leidnud intsidendi käigus keeldus Norro koostööst naispastor Petra Pohjanraitoga. Koguduse õpetaja määras viimase jumalateenistusel abistavaks vaimulikuks, kuid Norro hinnangul polnud see kooskõlas apostliku korraga, mille järgi ei saa naine vaimulikuna teenida.

Luterlik Evangeeliumiühendus seisab eraldi Soome Evangeelsest Luteri Kirikust, mistõttu pole Norro vaimulikuna ka luteri kiriku teenistuses. Ka ei tunnista osa Evangeeliumiühenduse vaimulikest naiste ordinatsiooni ega armulaua pühitsemist naisvaimulike poolt.

.Juhtum on Soomes pretsedent, sest varem pole esitatud kellelegi kuriteosüüdistust naispreestri diskrimineerimises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles