Al-Qaeda kõneisik kutsus üles ründama lääneriike

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A still image released by the Site Intelligence Group on October 23, 2010 shows Al-Qaeda's American spokesman Adam Gadahn delivering a video message, produced by Al-Qaeda's media arm As-Sahab, in which he urges fellow Muslims in the West to carry out attacks in the "Zio-Crusader coalition" states, SITE Intelligence Group said. AFP PHOTO/HO/SITE INTELLIGENCE GROUP == RESTRICTED TO EDITORIAL USE ==
A still image released by the Site Intelligence Group on October 23, 2010 shows Al-Qaeda's American spokesman Adam Gadahn delivering a video message, produced by Al-Qaeda's media arm As-Sahab, in which he urges fellow Muslims in the West to carry out attacks in the "Zio-Crusader coalition" states, SITE Intelligence Group said. AFP PHOTO/HO/SITE INTELLIGENCE GROUP == RESTRICTED TO EDITORIAL USE == Foto: -/AFP

Ameerikas sündinud Al-Qaeda esindaja Adam Gadahn kutsus lääneriikides elavaid moslemeid üles korraldama rünnakuid.

«Džihaad on ka teie kohustus,» ütles Gadahn terroriorganisatsioonide tegevust jälgiva SITE Intelligence Groupi teatel, vahendas uudisteagentuur AFP.

Ühendriikide julgeolekuasutused peavad üha sagedamini rinda pistma kodumaiste äärmuslastega, kelle välimus ja aktsent ei lange kokku laialt levinud stereotüüpidega terroristidest. Äärmusluse levikule aitab kaasa internet, mille abil karismaatilised usujuhid endale uusi järgijaid koguvad.

Californias sündinud Gadahn on esimene ameeriklane, keda on süüdistatud riigireetmises ning tema leidmise eest on välja pandud miljoni dollari suurune tasu. Konkreetselt nimetas ta oma läkituses Pariisi, Londonit ja Detroiti.

«Teil on võimalus uskmatute juhte rünnata ja maksta kätte nende enda maal,» ütles Gadahn läkituses.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles