Kremli peaideoloog külastas Tšetšeeniat

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladislav Surkov.
Vladislav Surkov. Foto: SCANPIX

Venemaa Föderatsiooni presidendiadministratsiooni juhataja esimene asetäitja ja Kremli üheks peaideoloogiks peetav Vladislav Surkov külastas Tšetšeeniat.

«Kaukaasia on vundament, millel terve Venemaa seisab,» lausus Surkov, kelle kinnitusel jääb rahutu piirkond alatiseks Venemaa osaks ning ta soovitas noortel mässulistega mtte ühineda, vahendas uudisteagentuur AFP.

«Venemaa poliitikas on erinevaid inimesi. Ja kahjuks on ka neid, kes usuvad, et riigi poliitika Kaukaasias on määratud hukule, kuna pole efektiivne ning «milleks meil üldse seda Kaukaasiat» vaja on,» lisas Surkov, kelle kinnitusel pole Venemaad juhtiv võimutandem president Dmitri Medvedevi ja peaminister Vladimir Putini näol kunagi kahelnud Venemaa territoriaalses terviklikkuses.

«Noored on alati altid äärmuslikule tegevusele. Teatud vanuses nõuab seda füsioloogia,» ütles Surkov noorte ees kõneldes ning lisas, et inimesed ei saa endale siiski lubada olla terve elu lapsed.

Uue Venemaa vaimseid aluseid «suveräänseks demokraatiaks» nimetanud ideoloog kiitis ka Kremli-meelset Tšetšeenia liidrit Kamzan Kadõrovit, kes Surkovi sõnul on kõige austusväärsem tšetšeen.

Sel nädalal tegevuse lõpetanud venekeelne Newsweek on juhtinud tähelepanu asjaolule, et Surkovi isa oli tšetšeen.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles