Pakistan lubas India piirirünnakute jätkudes vastulööki

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani sõdurid
Pakistani sõdurid Foto: SCANPIX

«Islamabad vastab kogu jõuga, kui India jätkab piiriülest tuld tsiviilelanikkonale,» hoiatas Pakistani kaitseminister laupäeval.

Reedel sai Pakistani Pandžabi provintsis Sialkoti lähistel surma üheksa ja viga üle 40 inimese.

India teatel sai Delhi kontrollitud aladel jagatud Kashmiris Pakistani tules surma neli külaelanikku.

«Me anname sellele olukorrale vastulöögi kõigil tasanditel. Kui meile sunnitakse peale sõda, kanname nende eest hoolt,» lausus Pakistani kaitseminister Khawaja Asif AFP-le.

«Meil on olemas absoluutne õigus vastata, anda kogu jõuga vastulöök,» lausus Asif pärast vigastatute külastamist haiglas.

«Kui India ületab rahvusvaheliselt tunnustatud piiri ja agressioon kordub, kaitseme oma kodumaad ja tekitame palju suuremat kahju kui 1965. aastal,» lausus kaitseminister.

India ja Pakistan pidasid 1965. aasta septembris maha sõja. Pakistani meedia ülistab iga aasta 6. septembril sõjaväge India agressiooni tõrjumise eest.

Asifi sõnul tõstatab peaminister Nawaz Sharif Delhi jätkuva agressiooni teema järgmisel kuul peetaval ÜRO Peaassambleel.

Läinud pühapäeval tühistati New Delhis toimuma pidanud India ja Pakistani rahvusliku julgeoleku nõunike kohtumine erimeelsuste tõttu selle üle, kas läbirääkimiste päevakorras peaksid olema ka piiriülesed tulevahetused Kashmiris.

Himaalaja mäestikus asuv Kashmir on jagatud nõndanimetatud kontrolljoonega (LoC) India ja Pakistani vahel, kuid mõlemad pooled peavad omaks kogu territooriumi.

India süüdistab Pakistani alates 1989. aastast Kashmiri iseseisvuse või Pakistaniga liitmise eest võitlevate ülestõusnute relvastamises.

Aastal 2003. leppisid osapooled kokku relvarahus, kuigi rikkumistest teatab kumbki osapool alatasa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles