Poola peaminister: me peame põgenikke vastu võtma vastavalt oma võimalustele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola peaminister Ewa Kopacz ja Hispaania peaminister Mariano Rajoy.
Poola peaminister Ewa Kopacz ja Hispaania peaminister Mariano Rajoy. Foto: SCANPIX

Poola peab võtma Euroopasse saabunud sisserändajaid vastu vastavalt võimalustele, kuid samas jälgima ka sündmuste arengut naaberriikides, ütles riigi peaminister Ewa Kopacz laupäeval riigi põhjaosas Tczewis.

«Me usume solidaarsusesse ja saame sellest inspiratsiooni. Me viitame (ametiühingu) Solidaarsus traditsioonile. Ma rääkisin sellest ka Euroopa Ülemkogu istungil. Ma tahtsin öelda, et me peaksime võtma inimesi vastu vastavalt võimalustele, eriti jälgides meie naabreid, kelle juures on toimunud ebameeldivaid arenguid," ütles Kopacz viitega president Andrzej Duda reedesele kommentaarile Berliinis, kus ta ütles, et tuhanded Ukraina põgenikud on otsinud peavarju Poolas.

Rääkides Euroopat tabanud põgenikekriisist, ütles Kopacz, et Poola on lubanud vastu võtta nii põgenikke kui ümberpaigutatud sisserändajaid.

Kopaczi peamine rivaal parlamendivalimiste kampaanias Beata Szydlo erakonnast Seadus ja Õiglus (PiS) ütles laupäeval, et arutelud kriisi üle peaksid arvestama kõiki EL-i liikmesriikide huve ning kiirustades tehtud otsuste asemel on vaja süstemaatilisi lahendusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles