Rootsis sai tulistamise ja pussitamise käigus surma mees ja viga veel kolm inimest

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stockholmi politsei.
Stockholmi politsei. Foto: SCANPIX

Pühapäeva päeval tapeti Rootsis Stockholmi eeslinnas Rinkebys tulistamise ja pussitamise käigus 40ndates mees ning veel kolm inimest said vigastada.

Sündmus leidis aset pühapäeval kella 14 ajal Rinkeby keskväljakul, vahendab Local. Pealtnägijate sõnul ajasid ohvrit taga mitu meest, kes kõigepealt pussitasid ja seejärel tulistasid teda.

Üks pealtnägija ütles Rootsi ajalehele Aftonbladet, et ta istus Lidli poe ees pingil, kui nägi kahte meest ohvrit taga ajamas. «Üks neist jooksis talle järele relvaga, teine noaga,» ütles tunnistaja. «Kõigepealt teda pussitati ja seejärel tulistati, otse siin väljakul.»

Teise pealtnägija sõnul oli kuulda nelja või viit lasku. «Otsustasin seejärel ära joosta. Ka mitmed teised hakkasid jooksma ning ma nägin ühte, kellel oli jalg vigastatud,» rääkis ta.

«Me suhtume sellesse kui ebatavalisse sündmusesse,» ütles Eva Nilsson Stockholmi politseist. «Kui me peame juhtumi lahendamiseks kasutama kogu riigi ressursse, siis seda me ka teeme,» lisas ta.

Politsei hinnangul võisid teised ohvrid viga saada rikošeti tulemusena.

Politsei sai kella 17 paiku kätte kolm meest, keda kahtlustatakse kuriteo toimepanekus.

Rinkeby oli ka üks neist piirkondadest, kus olid 2013. aastal vägivaldsed rahutused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles