Allikas: Pariis maksis Moskvale Mistralide eest tagasi üle miljardi euro

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mistral-klassi kopterikandjad Prantsusmaal.
Mistral-klassi kopterikandjad Prantsusmaal. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa maksis Moskvale tarnimata jäänud kopterikandjate Mistral eest tagasi üle miljardi euro, summa on juba jõudnud Vene pangaarvetele, ütles Vene valitsusallikas täna.

«Prantsusmaa maksis vastavalt Venemaaga sõlmitud kokkuleppele tarnimata jäänud kopterikandjate eest üle ühe miljardi euro. Summa sisaldab laevade eest tehtud makset ning kompensatsiooni Moskvale tekitatud kaudsete kulude eest,» ütles allikas.

Venemaa riiklik relvaettevõte Rosoboroneksport ja Prantsuse ettevõte DCNS allkirjastasid kahe Mistrali ehitamise kokkuleppe 2011. aasta juunis. Lepingu mahuks oli 1,2 miljardit eurot.

Leping nägi ette esimese kopterikandja üleandmise 2014. aasta sügisel ja teise selle aasta sügisel, ent seoses Ukraina kriisiga lükkasid Prantsuse võimud aluste üleandmise määramata ajaks edasi ning lõpuks leping tühistati.

Mistral on 199 meetrit pikk ja arendab kiirust üle 18 sõlme. Meeskonna suuruseks on 177 inimest, alus võib pardale võtta 481 inimest, 13 lahingutanki ja 70 autot. Laeva kopteriparki kuulub 16 lennumasinat, tekile mahub üheaegselt kuus kopterit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles