Jeb Bush ründas teravalt Donald Trumpi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump (vasakul) ja Jeb Bush.
Donald Trump (vasakul) ja Jeb Bush. Foto: SCANPIX

USA vabariiklaste presidendikandidaadiks saamise nimel kasutatakse üha teravamaid võtteid, Jeb Bush nimetab oma kampaanialeheküljel avaldatud videos soosikuseisusse tõusnud miljardäri Donald Trumpi demokraadiks.

Videosse «Tõeline Donald Trump» on kogutud lühikesi lõike Trumpi varasematest usutlustest. Ta on varem näiteks avaldanud toetust demokraatide esinumbri Hillary Clintoni saamisele Iraani-kõneluste juhiks.

Ühtlasi kiidab Trump videos universaalset tervishoiusüsteemi, kõrgemaid makse ja abordiõigust.

Trump ütles videot kommenteerides, et oli tõepoolest mingil ajal demokraat, ent on praeguseks muutunud palju konservatiivsemaks. «Ma sain vabariiklaseks,» kinnitas ta CNNile.

Bushi sõnul on video vastulöök Trumpi varasemale videole, kus Bush ütleb, et ebaseaduslik sisseränne ei ole kuritegu, vaid armastusest tingitud samm. Samal ajal näidatakse taustal pilte mõrvades süüdi mõistetud ja nendes kahtlustatud immigrantidest.

Bush (62) on üks neist vabariiklaste presidendikandidaadiks pürgijatest, kelle positsiooni Trumpi suvine esiletõus on enim kahjustanud. Viimaste arvamusküsitluste kohaselt on Bush vabariiklaste seas 9,5 toetusprotsendiga kolmandal kohal. Teda edestavad Trump 26,5 ja endine neurokirurg Ben Carson 12 protsendise toetusega.

See video ja teised kommentaarid annavad märku endise Florida kuberneri Bushi valmisolekust astuda Trumpile vastu viisil, mida teised vabariiklased on seni vältinud, ning järgmine vabariiklaste debatt 16. septembril Californias võib kujuneda vägagi tuliseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles