Poola võib võtta vastu rohkem põgenikke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna immigrandid, homme terroristid - nii kuulutab see põgenike vastu võtmisele vastu seisev plakat juulis Varssavis toimunud meeleavaldusel.
Täna immigrandid, homme terroristid - nii kuulutab see põgenike vastu võtmisele vastu seisev plakat juulis Varssavis toimunud meeleavaldusel. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu põgenike ümberpaigutus- ja ümberasustuskava raames esialgu 2200 põgenikku vastu võtta lubanud Poola võib seda numbrit suurendada, teatas Poola peaminister Ewa Kopacz.

Varssavi nõustus varem vastu võtma 2200 väljaspool Euroopa Liitu asuvates põgenikelaagrites elavat inimest ning rahvusvahelist kaitset vajavat inimest, kes on jõudnud meritsi Itaaliasse ja Kreekasse.

«Täna me ei räägi hinnanguliselt 2200 [vastuvõetavast], vaid peame selle üle vaatama, kuna põgenike arv Euroopas kasvab kõigele vaatamata,» ütles Kopacz. «Seega peame uuesti eri Euroopa riikide vahel sobiva hulga ära jaotama.»

Valitsusjuht märkis, et lahendus ei seisne vastuvõtukvootides, vaid jaotamine eeldab hoolikat analüüsi.

Poola välisminister Grzegorz Schetyna ütles, et Varssavi langetab otsuse oktoobri  keskpaigaks, märkides, et Poola vastab põgenikekriisile rahulikult ja ratsionaalselt. Schetyna märkis, et tegu on kõigi ELi liikmesriikide jaoks suure väljakutsega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles