Saudi Araabia taunib Iraani filmi prohvet Muhamedist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Film annab eelkõige sõna pigem Muhamedi ümbritsenud isikutele, näiteks ta vanaisale Abdul-Muttalibole, keda kehastab näitleja Ali Reza Shoja Nouri.
Film annab eelkõige sõna pigem Muhamedi ümbritsenud isikutele, näiteks ta vanaisale Abdul-Muttalibole, keda kehastab näitleja Ali Reza Shoja Nouri. Foto: SCANPIX

Saudi Araabia kõrgeim vaimulik mõistis kolmapäeval hukka Iraani filmi prohvet Muhamed lapsepõlvest, leides, et tegemist on vaenuliku akti ja islamiusu moonutamisega.

Šiiitlikus Iraanis linastus eelmisel nädalal nende kõigi aegade kalleim film «Muhamed». Prohveti lapsepõlvest pajatava filmi tootmiseks kulus umbes 40 miljonit dollarit ja seitse aastat.

Filmi režissöör on Majid Majidi. See kestab 171 minutit ja on esimene osa triloogiast.

Islami sunniidi usulahk keelab igasuguse prohveti Muhamedi kujutamise.

«See on sündsusetu teos. See on islami moonutamine,» ütles Saudi Araabia ülemmufti Abulaziz al-Shaikh ajalehele Al-Hayat. «See on islami suhtes vaenulik akt.»

«See on prohveti naeruvääristamine ja tema staatuse alandamine,» lisas ta.

Kuigi Iraan on varem mõistnud hukka «Muhamedi» karikatuurid nagu need, mis ilmusid Prantsuse satiirilehes Charlie Hebdos, siis šiiamoslemid on valdavalt olnud religioossete tegelaste kujutamise suhtes sallivamad kui sunniidid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles