UNICEF: sõjad takistavad Lähis-Idas ja Põhja-Aafrikas 13 miljonil lapsel hariduse saamist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria põgeniklapsed Jordaanias Mafraqi põgenikelaagris kooliks kohandatud telgis
Süüria põgeniklapsed Jordaanias Mafraqi põgenikelaagris kooliks kohandatud telgis Foto: SCANPIX

ÜRO lasteorganisatsiooni UNICEF andmetel ei saa umbes 40 protsenti Süüria, Iraagi, Jeemeni, Liibüa ja Sudaani lastest sõdade tõttu haridust.

UNICEFi täna avaldatava raporti kohaselt takistab sõjategevus Põhja-Aafrikas ja Lähis-Idas rohkem kui 13 miljoni lapse kooliskäimist, edastab Yle.

Organisatsioon edastas, et neis kahes piirkonnas sõjategevus jätkub ja selle tõttu võib üsna varsti haridust mitte saavaid lapsi olla juba 50 protsenti.

Raporti teatel on Süürias, Iraagis ja Liibüas suletud ligi 9000 kooli. Süürias on rohkem kui 50 000 õpetajat kas põgenenud kodusõja eest või ei saa töötada. Tuhanded Süüria ja teiste riikide lapsed käivad küll koolis, kuid kuna lahingutegevus on lähedal, siis on nende elu ohus.

UNICEFi sõnul on sõdade tõttu mitmete põlvkondade saatus vaekausil, kuna lastel jääb haridus saamata ja see võib tulevikus nende elu raskendada.

Lähis-Idas ja Põhja-Aafrikas oli juba enne ulatuslikke relvakonflikte lastel raske haridust saada, kuna vaesemate piirkondade pered ei saanud lapsi kooli saata, vaid lapsed pidid pere ülalpidamiseks varakult tööle hakkama.

UNICEFi andmetel ei käinud viis aastat tagasi ehk 2010. aastal Süürias, Iraagis, Jeemenis, Liibüas ja Sudaanis koolis 7 – 8 miljonit last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles