Prantsuse farmerid röövisid huntide rünnakute tõttu looduskaitseala juhid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hunt
Hunt Foto: SCANPIX

Prantsusmaal röövisid 50 vihast farmerit Alpides Savoias asuva looduskaitseala juhid nõudes neilt samme, mis takistaksid huntide rünnakuid nende lambakarjadele.

Farmerite sõnul on Vanoise`i rahvuspargis elavate huntide arvukus viimasel ajal suurenenud ja nende rünnakud lambakarjadesse kasvanud, edastab The Local.

Prantsuse valitsus andis osades paikades, kus huntide populatsioon on väga suur, loa neid loomi küttida.

Farmerite sõnul on Vanoise´s ikka liiga palju hunte, kes käivad pidevalt lambaid murdmas.

Sel teisipäeval astusid farmerid ennekuulmatu sammu ja panid toime inimröövi, röövides ära Vanoise`i rahvuspargi direktori Guy Chaumereule`i ja tegevjuhi Emmanuel Michau.

Enne seda intsidenti toimus kohalike avalik arutelu huntide rünnakute ja karja kaitsmise teemal.

Farmerite sõnum on kindel, et rahvuspargi juhtkond peab hundid kontrolli alla saama.

Farmerite teatel on hundid sel suvel teinud karja vastu 130 lammaste surmaga lõppenud rünnakut, möödunud aastal oli neid 105.

«Faremrite kannatus on viidud viimse piirini ja nad ei taha enam näha loomade hukkumist. Nad elavad pidevas stressis ja hirmus, et mis saab nende karjast,» teatas farmerite ühenduse esindaja Jean Claude Croze.

Politsei teatel ei kuulu nende tööülesannete hulka huntidega tegelemine.

Prantsusmaal on viimastel aastatel aina sagedamini näidatud meelsust inimröövide abil. Varem on seda kasutanud ametiühingutöötajad, kes on röövinud firmajuhte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles