Žirinovski: Lenin tuleb mausoleumist minema viia

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punane väljak ja Lenini mausoleum (paremal).
Punane väljak ja Lenini mausoleum (paremal). Foto: SCANPIX

Vene Liberaaldemokraatliku Partei juht ja riigiduuma asespiiker Vladimir Žirinovski leiab, et revolutsioonijuht Lenin tuleb mausoleumist minema viia ja nõukogudeaegsed mälestusmärgid maha lõhkuda.

«Kõik Lenini mälestusmärgid tuleb maha võtta, ka tuleb ta Punaselt väljakult ära viia,» rääkis Žirinovski riigiduuma tänasel ümarlaual Interfaxi vahendusel.

Žirinovski sõnul ei usalda lääneriigid Venemaad, kuna revolutsioonijuhi surnukeha lebab siiani pealinna keskel asuvas mausoleumis.

«Kui meie maa parimas kohas, kõige parimal väljakul asub inimese haud, siis tähendab see, et me peame temast lugu, et me austame teda ja jätkame tema tegemisi – vaat milles on probleem. Nemad, kommunistid, ei suuda aru saada, et lääs meid ei usu,» selgitas ta.

Lisaks sellele pakkus Žirinovski välja, et Kremli tornidelt tuleks punatähed ära võtta. «Võtame Kremli kohalt tähed maha - seal olid ju kotkad, milleks need tähed,» imestas Žirinovski ja lisas, et viisnurk on vabamüürlaste tunnus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles